Tommy Robinson advarer nordmenn om den enorme innvandringen, ytringsfrihetens sårbarhet og det korrupte systemet.

Tirsdag 24. september var det klart for lesermøte i Document med Tommy Robinson som gjest. Arrangementet ble fullt på rekordtid, og det var ingen tvil om engasjementet for å treffe Robinson og se han med egne øyne.

I den fullsatte salen i Oslo, fortalte han om bekymringen for Vestens fremtid.

– Det er et voldsomt angrep mot alle vestlige land. England, Canada, Norge og alle andre. De kjemper mot at folk skal få si sannheten. De angriper vår historie, vår kultur, og de bryr seg ikke om hvor mye makt de bruker, sier Robinson.

Han står midt i stormens øye, og hans dokumentar «SILENCED» har nådd over 50 millioner seere.

Det viktigste arbeidet til Robinson har vært å få rettferdighet for alle som har vært rammet av de omfattende grooming-skandalene i Storbritannia. Rundt 19.000 identifiserte jenter har blitt groomet, utnyttet, voldtatt, solgt og torturert. Mange av dem har Robinson intervjuet. Fra en oppvekst i Luton, opplevde han dette direkte på kroppen – og det rammet hans egen familie.

Tommy Robinson ble introdusert av daglig leder Hanne Tolg i Document på lesermøtet. Foto: Espen Teigen

I foredraget snakket han mye om hvilke konsekvenser det har fått, og hva kampen nå står om.

– Dere er noen steg bak Storbritannia. Men dere må kjempe mot dette forsøket på sensur. Hadde det ikke vært for X og Elon Musk, hadde vi ikke kunnet sagt noe i nærheten av sannheten, sier han og henviser til flere eksempler på folk som har fått lange fengselsdommer for ytringer i sosiale medier.

Robinson samlet over 100.000 briter i London i juli under parolen «Unite the Kingdom». Der var det folk av alle farger som deltok i sang, hørte på taler, og så dokumentaren han skal i retten for å publisere.

Nå han er klar for en ny samling den 26. oktober, og arbeidet er helt tydelig: Labour-statsminister Keir Starmer skal ikke slippe unna med angrepene på ytringsfriheten, og det britiske folket skal kunne samles om å stoppe den ulovlige innvandringen, ytterliggående islamister og ta tilbake landet sitt.

HUMØR: Innimellom alt det alvorlige, er det viktige å holde humøret oppe. Robinson tullet med både seg selv og Norge. Foto: Espen Teigen

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.