Tyrkiske politikere har fått nok av økningen av løshunder i landet og har lagt et kontroversielt forslag på bordet, som skaper stor debatt.
Det er fire millioner løshunder i Tyrkia, ifølge anslag fra tyrkiske myndigheter.
Lovforslaget som ligger på bordet, innebærer at syke dyr og dyr med «negativ oppførsel» blir avlivet. I tillegg kommer maksboten for å etterlate hunder til seg selv, bli økt betraktelig til 60.000 lira, som tilsvarer rundt 20.000 kroner.
Søndag startet den tyrkiske nasjonalforsamlingen debatten rundt forslaget. President Recep Tayyip Erdogan har uttalt at Tyrkia står overfor et problem som ikke kan sammenlignes med noen andre siviliserte land, og at folket ønsker seg trygge gater.
Politikerne bak forslaget har pekt på en økning i tilfeller av rabies blant løshundene.
Men forslaget har skapt stor debatt i Tyrkia, og dyrerettighetsgrupper har advart om at forslaget vil føre til en omfattende avlivningsprosess. De ønsker heller en massesterilisering blant hundene.
I flere uker har demonstranter vist sin misnøye mot forslaget, inkludert inne i parlamentsbygget, noe som har ført til at myndighetene har midlertidig stengt bygget for besøkende for å unngå flere demonstrasjoner.
Det republikanske folkepartiet, som har makten i blant annet Istanbul og flere andre storbyer, sier at deres ordførere ikke vil håndheve en slik lov. Regjeringen har på sin side advart om at ordførere som nekter å håndheve loven, kan havne i fengsel.
Debatten har også ført til ny oppmerksomhet rundt et tiltak i 1910 i det daværende osmanske riket, hvor titusenvis av løshunder ble fanget i Istanbul og sendt til en øde øy i Marmarahavet. Hundene spiste hverandre, og de fleste døde av sult.
(©NTB)