– Jeg ville skildre sex og seksualitet på en måte som man ikke hadde sett tidligere, sier serieskaperen bak «Threesome», Lisa Linnertorp.

Andre sesong av serien har akkurat hatt premiere på SVT. Serien er blitt omtalt som «i verdensklasse», «uhemmet» og «naken» og hylles ikke minst for sine autentiske sexscener.

I den nye sesongen kretser handlingen rundt den mannlige karakteren David.

– Det var en omstilling å bytte kropp og perspektiv, men kjempespennende. Det var også fint å få skildre og finne veien inn i mannlig vennskap, sier Linnertorp, som tidligere har skrevet flere episoder av «Broen».

Rett til topps

Første sesong av svenskproduserte «Threesome» var å se på Viaplay i 2021. Nå har SVT overtatt serien fra den kriserammede strømmetjenesten og hadde premiere på sesong to 3. juli. Det bar rett til topps på seerstatistikken, ifølge Aftonbladet.

Serien handler om Siri (Mathilda Källström) og David (Simon Lööf) som har vært et par i sju år, og bor og studerer i England. De havner i krise etter en fylletrekant med den franske studenten Camille.

Nøtt å knekke

Første sesong hadde Siri i fokus og fikk mye oppmerksomhet – ikke minst for å være virkelighetstro i alt fra dialog til sexskildringer.

– Jeg er så stolt over disse scenene, men de var en nøtt å knekke. Jeg ville ha samme nærhet der som ellers i fortellingen, sier Linnertorp om sexscenene, som hun selv testet.

– Jeg måtte kjenne at de funket, så jeg ikke tvang en kunstig stilling på en skuespiller, sier serieskaperen, som brukte intimitetskoordinatorer og hadde «intimøvelser» der scenene ble øvd inn steg for steg i langsomt tempo. De var også beskrevet i minste detalj i manus.

Få referanser

Linnertorp sier til TT at hun ikke fant så mange referanser i populærkulturen å bruke som inspirasjon.

– Ofte kan man være supernær i en historie, men når sexscenene kommer finnes plutselig en avstand. Det er i halvskygge eller silhuett, eller man har klær på seg. Det blir liksom ikke bra.

Den kontroversielle 2013-filmen «Blå er den varmeste fargen» er et tydelig eksempel på hvordan hun ikke ville gå fram.

– Den kommer nær, men der følte jeg at noe var feil. Man føler det mannlige blikket i stor grad. Det var også kjempeviktig for meg at det aldri føltes som porno, selv om det var grafisk og nært.

– Trengs mer

Sex og nakenhet på film og TV har lenge vært gjenstand for debatt, ikke minst etter #MeToo, men Linnertorp tror at flere virkelighetsnære skildringer av sex og intimitet trengs.

– Jeg ser ingen problemer med det om man gjør det på en måte som er berettiget og fin. Det er svært viktig for meg å fortelle om kvinnelig seksualitet, lyst og kåthet, og gjøre det med mitt blikk, sier serieskaperen, som mener det finnes «en puritansk skinnhellighet» i debatten.

– Vi har ingen problemer med å skildre vold og seksuell vold svært grafisk, mens sex som skjer med samtykke er ukomfortabelt. Det er helt urimelig for meg, derfor følte jeg at jeg måtte gjøre dette, sier «Threesome»-skaperen.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.

Les også