Tysklands regjering samlet seg onsdag om et lovforslag som skal gjøre det lettere å endre juridisk kjønn. Det skal også bli lettere å bytte navn.
Dette melder NTB-AP.
Forslaget til en ny lov om selvbestemmelse innebærer at disse endringene kan gjennomføres i en forenklet prosess på et offentlig kontor.
Loven er innrettet mot transpersoner, interseksuelle og ikke-binære personer, opplyser familiedepartementet og justisdepartementet.
Hva dette betyr for normale mennesker er uklart, men transpersoner prioriteres høyt av politikere i Vesten, selv om de er en svært liten del av befolkningen.
Mange transpersoner opplever dagens lov som ydmykende fordi den krever en psykologisk vurdering og en rettsordre før man kan bytte juridisk kjønn og fornavn. I den prosessen blir mange utsatt for svært intime spørsmål.
Samtidig krever transpersoner at resten av befolkningen skal benekte biologiske sannheter og tilpasse seg et helt nytt språk med ord de har funnet opp.
Loven definerer transpersoner som personer som ikke identifiserer seg med – eller ikke bare identifiserer seg med – kjønnet de ble tildelt ved fødselen. Interseksuelle er i lovteksten definert som personer som er født med fysiske kjønnskarakteristika som ikke kan bli klart definert som (kun) mannlige eller (kun) kvinnelige basert på medisinske kriterier. Ikke-binær er definert som en selvbeskrivelse for personer som ikke identifiserer seg som mann eller kvinne.
Forslaget inneholder ingen nedre aldersgrense, men fram til man fyller 14 år, må endringen gjøres av en myndig verge. Etter det trengs det samtykke fra en verge fram til man er myndig.
I Norge er det en aldersgrense for folk som ønsker å sterilesere seg, sist jeg sjekket var grensen 25 år. Men å sterilisere ungdommer på 15 åt er liksom greit, ifølge vestlige politikere.