Glem pulver som blir til kaffe. Et tysk bryggeri har laget et pulver som blir til øl når du tilsetter vann.
500 års ølerfaring
Neuzeller Klosterbrauerei som har vært i bryggerbransjen i nesten 500 år, har forsket seg frem til ølpulveret som bringer ølbrygging ned på pulverkaffe-nivå. Ha et par skjeer pulver i glasset, tilsett vann og rør rundt – og vips: Pulver pluss vann er lik øl.
Ved å fjerne vekten som glass og vann skaper kan oppfinnelsen redusere transportvekten med 90 prosent, sier lederen ved bryggeriet Stefan Fritsche til Brutkasten:
– Det er ikke nødvendig å transportere alt … nu kan vi begrense vekten på ølet til 45 gram istedenfor én kg. Geografisk retter vi oss mot transportintensive eksportmarkeder i Asia og Afrika med vårt ølpulver.
Vil binde alkohol til pulveret
Det pulverbaserte ølet er alkoholfritt, men Fritsche vil i neste trinn binde alkohol til pulveret og lage en alkoholholdig variant som han har forhåpninger om å eksportere globalt.
– Vi regner med om omtrent tre måneder å være klar med alt. Og da er vi klar for investorer som ønsker å satse sammen med oss.
Ølkjennere hevder at produktet smaker «akkurat som vanlig vanlig øl» og at det ligner et typisk kullsyreholdig øl som skummer når det er blandet.
Anti-aging-øl
Klosterbryggeriet Neuzelle har førti ulike drikker under utvikling, blant dem kirsebærøl, anti-aging-øl og ingefærøl.
– Vi vet at klassiske pilsdrikkere til å begynne med vil være skeptisk til produktet. Det handler ikke bare om å bringe et nytt produkt til torvs, men om å forstyrre en komplett forretningsmodell.
I tillegg til pulverøl er Neuzeller Klosterbräu kjent for innovative ideer, originalitet og eldgamle oppskrifter og produktene deres distribueres over hele verden.
https://twitter.com/Libra08101/status/1638285286424686593?s=20
Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!