Av kuriøse nyheter kan vi denne gang melde at en to år gammel gutt fra Uganda overlevde å bli delvis svelget av en flodhest. En snartenkt forbipasserende reddet trolig guttens liv.

4. desember lekte to år gamle Iga Paul nær bredden av Edwardsjøen i Uganda hvor familien bor, da han ble angrepet av en flodhest.

Gutten friskmeldt

– Flodhesten grep guttens hode og svelget ham halvveis, men Chrispas Bagonza som befant seg i nærheten lot seg ikke skremme, han steinet flodhesten og skremte den til å spy ut offeret, skriver ugandisk politi på sine hjemmesider 12. desember.

Den toårige gutten ble skadet av flodhest-angrepet og kjørt til sykehus. Han kom seg fullstendig og ble utskrevet som frisk.

Politiet advarer

Politiet advarer innbyggerne i området mot faren ville dyr representerer:

– Selv om flodhesten ble skremt tilbake til vannet, bør alle beboere i nærheten av dyrereservater og habitater vite at ville dyr kan være svært farlig. Instinktivt ser ville dyr på mennesker som en trussel og enhver interaksjon kan få dem til å endre adferd og opptre aggressivt.

Wildlife Conservation Society anslår at det er 6000 flodhester i området rundt Edwardsjøen. Ifølge myndighetene er dette første gang en flodhest har forvillet seg ut av sjøen og angrep et barn.

Tredje største landpattedyr

Flodhester er det tredje største landpattedyret etter elefanter og hvite neshorn, ifølge African Wildlife Foundation. Flodhesthanner kan veie opptil 4,5 tonn, bli fem meter lang og halvannen meter høy. Til tross for vekten kan flodhester nå hastigheter på opptil 30 km/t i tillegg til at de er fremragende svømmere.

Føler flodhester seg truet kan de bli farlig aggressiv. De er blant de farligste dyrene – de dreper årlig rundt 500 mennesker, skriver BBC. Kjeven kan åpnes i 180 graders vinkel og har når den klapper sammen et av de sterkeste bittene i dyreriket – ifølge Illustrert Vitenskap er bittstyrken på 964 kg.

Den minste av De store sjøer

Edvardsjøen er den minste av Afrikas store sjøer. Den ligger i den vestlige delen av Riftdalen på grensen mellom Den demokratiske republikk Kongo og Uganda. Den nordlige delen ligger bare få kilometer syd for ekvator. 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.