Klima-Greta har gått av med pensjon. Nå er det palestina-Greta som gjelder. 

Tiden for utsagn som «shame on you» og dommedagsprofetier er tydeligvis over. Når Greta Thunberg-generasjonen som norsk presse ivrig hyllet aldri ble noe av, har Thunberg funnet seg et nytt og ivrig demonstrasjonstema.

På tross av å ha ofret hele oppveksten til klimasaken, tok det ikke lang tid før Thunberg ble med i demonstrasjoner på vegne av urbefolkninger, og nå er det kommet til den mest brennhete saken av alle for tiden: Motstand mot Israel.

I en ny video som har sirkulert i sosiale medier, deltok Thunberg i en demonstrasjon i Stockholm, hvor hun går bak en diesel-pickup og roper «show me what power looks like» og «show me what democracy looks like», til rytmen av trommer.

Imidlertid har det rast i sosiale medier etter flere har sett at hun går bak en dieseldrevet pickup. I tillegg er det spekulasjoner om det er et fossildrevet aggregat som gir strøm til hele lydanlegget, som står bak på pickupen.

I 2019 tok Thunberg seg bryet med å seile til USA, for å unngå å bruke fossildrevet transport.

Se videoen her:

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.