Sytti år etter at han første gangen frontet et naturprogram er David Attenborough svært klar når det kommer til hvor viktige de har vært.

– Verden ville vært i en mye, mye verre situasjon nå om ikke det naturhistorie hadde blitt kringkastet. Det er blitt en nøkkel til å passe på verden, sier programlederlegenden til BBC.

– Folk er klar over utfordringene med naturvern på en måte som ikke ville eksistert uten kringkasting. Den farlige situasjonen som naturen befinner seg i for øyeblikket, er tydelig for mennesker verden over.

Attenborough er 98 år og snart klar med en ny programserie i sju deler kalt «Asia» , som får premiere senere i år. Mens hans første større serie for 70 år siden, «Zoo Quest», handlet om å fange ville dyr til britiske dyreparker, har alt han lager i dag, samme tydelig budskap: At naturen er i større fare enn noensinne før.

Ny teknologi har gitt nye muligheter for naturprogrammene.

– Jeg forsøkte å filme orangutanger, og de gjør ingenting, de bare sitter i trærne og er vanskelige å se. Så kommer droner, og du kan filme alt du aldri så fra bakken.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.