Den islamistiske terrororganisasjonen er ydmyket på det groveste etter alle personsøkerne ble plutselig målrettede bomber.

– For en utrolig ydmykelse for Hizbollah, skriver en rekke brukere på X (tidl. Twitter) etter det som fremstår som et angrep har skjedd i Libanon.

Ifølge Libanons helseminister er åtte drept, 200 terrorister er kritisk skadd og nærmere 3000 er skadd etter deres personsøkere sprengtes.

Det er ikke vanlig teknologi å bruke lenger, men har vært oppfordret fra ledelseshold om å bruke enklere teknologi for å være mindre sårbar for cyberangrep.

Irans ambassadør til Libanon, Mojtaba Amani ble skadet i Beirut melder the Jerusalem Post. Hvorfor Irans ambassadør var i nærheten av en Hizbollah-personsøker, er imidlertid foreløpig ikke besvart.

PERSONSØKER: Det er lenge siden dette var allmenn teknologi i Norge, men noen husker nok fortsatt å bruke en personsøker, eller «pager», som det kalles på engelsk.

På Telegram-grupper er det mye aktivitet den siste perioden. Det florerer av videoer og bilder fra det som har skjedd i Libanon – som en av de få sosiale mediene nærmest fri for sensur. I en av gruppene som er antatt å brukes til å organisere Hizbollah-relatert aktivitet, kommer det frem advarsel om å ikke filme krigere (terrorister, journ. anm.) som har blitt skadet eller drept. Vis kun frem barn som har blitt skadd.

Norsk kommandersersjant peker på to muligheter

Kommandersersjant Reinhardt Gudbrand Skøien forteller til NRK at det er to muligheter personsøkerne kan ha eksplodert.

– Det mest realistiske er at man har klart å hacke seg inn på personsøkerne og på en eller annen måte klart å kortslutte batteriene, sier Skøien til NRK. 

– Hvis all den enerigne løses ut på en gang, altså ved en kortslutning, så får de jo noe som tilsynelatende fremstår som en eksplosjon, forklarer han.

Saken oppdateres.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.