Kulturministeren har tatt initiativ til en nasjonal strategi som skal se på rammene for ytringsfriheten i det offentlige rom. Stikkord er «opplyst». I kulturministerens optikk rommer dette et skjult premiss: Samtalen må holde en viss kvalitet. Og hvem bestemmer kriteriene?

Det ønsker ikke regjeringen å være for tydelig om. Det er fortsatt ikke populært å gå inn for sensur. Men det er i den retning de som styrer norsk offentlighet går.

Vi henter inspirasjon fra USA, der motstanden er sterkere. Biden-regimet ønsker å kopiere Brasil og legge X i lenker. Men det er ikke lett å gjøre det ubemerket. Kamala Harris er dum nok til å si det offentlig: Alle sosiale medier må underlegges offentlig kontroll. Hvis hun skulle komme i posisjon, er det ingen tvil om hva hun vil gjøre. Hun og EU ville gi hverandre ryggdekning, og Norge ville komme til å dilte etter.

Det skjer en nedbrytning av offentligheten og ytringsfriheten som vi ikke har sett maken til siden Stalin og inkvisisjonen. Og det skumle er: Det må ikke benevnes ved sitt rette navn.

Arrestasjonen av Telegram-gründer Pavel Durov er et dårlig varsel.

Det samme er behandlingen av Tulsi Gabbard. Hun sa 22. juli at Kamala Harris ikke var kvalifisert til å bli øverstkommanderende. 23. juli ble hun satt på en hemmelig liste – Quiet Skies, som innebærer trakassering hver gang man skal ut og fly.

Dette er politistaten i fri dressur. De gjør som de vil, og de har ikke tenkt å stå til ansvar for noen. Noensinne.

Nå jobber Tulsi for Trump. Det gjør også RFK og Elon Musk. Det er et sterkt team.

Vi hørte denne uka om at angrepet på Poltava var langt mer omfattende enn det som har kommet ut. En kontingent med svensker fra SAAB skal ha vært blant de drepte og sårede. Dét skal være grunnen til at Tobias Billström gikk av som utenriksminister.

Vi vet ikke om dette stemmer. Foreløpig er det ubekreftede meldinger, men en katastrofe av et slikt omfang vil ikke la seg skjule i det lange løp.

Arnhild Gjendem har laget en film om kristningen av Norge.

Hele filmen kan sees her.

https://inspirasjonsfilm.filemail.com/t/hg38QBON

 

YouTube:

Rumble: Videospilleren blir tilgjengelig kl. 20.00

Podbean:

 

Facebook: https://www.facebook.com/Document.no/
Instagram: https://www.instagram.com/document.no/
Twitter / X: https://twitter.com/DocumentNo
Rumble: https://rumble.com/c/DocTV
Spotify: https://open.spotify.com/show/592cZPmSg1TCPRBpToJy2h
Podbean: https://documentno.podbean.com/
Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2RvY3VtZW50bm8vZmVlZC54bWw?fbclid=IwAR2wdVmh_WUe9CYVZgBO-4KF1GVGNL3esuyxDjreANUp4ooGH50ZPVYC9xQ

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.