En person i tenårene er blitt skutt på en skole i Trångsund i Sverige den 4. september 2024. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB.

En 15 år gammel gutt ble i dag skutt ved Trångsunds­skolan i Huddinge sør for Stockholm. Skytingen skal ha funnet sted inne på et skole­toalett like før halv ni onsdag morgen. Gutten skal være alvorlig skadd og er kjørt til sykehus for behandling. En annen elev er pågrepet, mistenkt for drapsforsøk.

– Personen var våken og kunne snakke da vi kom til stedet og blir nå behandlet på sykehus, sier politiets presse­tals­person Helena Boström Thomas til Aftonbladet.

Eleven kan etter opplysninger ha opptrådt på vegne av noen andre.

– Vi ser nå på hvilke sammenhenger det er mellom saksøker og mistenkte, sier Boström Thomas.

– Vi leter ikke etter flere gjerningsmenn og vi har ikke flere skadde.

Den skadde eleven, som er 15 år, ble kjørt til sykehus med ambulanse for behandling.

Trångsundsskolans rektor Kaj Majuri holdt ved lunsjtid presse­konferanse som ble sendt via SVT. Ifølge ham handler det om en konflikt mellom to elever som har utartet seg, men skolen skal ikke ha sett tegn til at noe så alvorlig var i ferd med å skje.

– De hadde en konflikt for noen år siden, men vi ordnet det. Nå oppsto en konflikt som sporet av på en forferdelig måte, sier Kaj Majuri.

Skolens elever ble innlosjert i klasse­rommene sine etter skytingen, og alle foresatte ble varslet. Trångsunds­skolan er åpen resten av skole­dagen, men under­visningen starter først på fredag ​​og mange foreldre har valgt å ta med barna sine hjem.

Politiet ønsket ikke å kommentere hvilken type våpen som ble brukt, men ifølge Peter Berggren, lokal politi­område­leder i Huddinge, ble det funnet et våpen på stedet som er beslaglagt. Åstedet er sperret av for teknisk etter­forskning.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.