NTB

En gutt på seks år ble alvorlig skadet etter å ha blitt bitt av en hund i Ringsaker. Guttens helse og hva som vil skje med hunden er foreløpig uavklart.

Operasjonsleder Ove Stian Ovrum i Innlandet politidistrikt forteller til Halden Arbeiderblad
(HA) at hundens eie, som for tiden er bortreist, er kontaktet og at det er uavklart hva som skjer med hunden.

– Den tas i forvaring enn så lenge. Den videre etterforskningen vil avgjøre om den skal avlives eller om det skal gjøres andre tiltak.

Han opplyser også om at barnets mor ble bitt da hun prøvde å avverge situasjonen og endte opp med skader i en fot.

Senere sier operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder til HA at politiet ikke har noen oppdatering rundt guttens helse og at politiets operative innsats er ferdig.

– Den videre etterforskningen vil bli fulgt opp av Ringsaker politistasjon. De vil følge opp eventuelle vitner og de involverte, sier Obstfelder.

– Barnet skal ha blitt bitt gjentatte ganger i armer og bein. Barnet fremstår som alvorlig, men ikke livstruende skadet, og kjøres til sykehus. Hunden er sikret, og patruljen har startet etterforskning på stedet, opplyste Innlandet politidistrikt kort tid etter hendelsen.

Ifølge politiet dreiet det seg om en rottweiler. Moren og sønnen passet hunden, som tilhører et medlem i guttens utvidede familie, da hendelsen skjedde, skriver VG.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.