Ei kvinne i multikulturelle Södertälje i Sverige er dømt for å ha tatt imot bestikkelser for å få banklån – i bytte mot store pengesummer. Dette melder SVT.

Mennene som tilbød henne bestikkelsene er også blitt dømt.

Den bankansatte kvinna var først mistenkt for tre tilfeller av bestikkelser, men ble tiltalt for to av dem.

Nå er hun dømt til betinget fengsel for å ha tatt imot bestikkelser i to tilfeller. To menn er også dømt til dagbøter for å ha gitt bestikkelser.

Södertälje: Fire personer pågrepet for brannangrep mot bilfirmaer

SVT har fått kjennskap til samtaler mellom kvinna og mennene som ba om lån.

I flere opptak av samtaler, som har blitt brukt som bevis, kan man høre den kvinnelige bankansatte og mennene på arabisk diskutere mulige lån og eventuell kompensasjon for dette.

I en av samtalene sier for eksempel en av mennene at de vil «skaffe fem millioner» til en bekjent. For dette tilbyr mannen 30.000, og kvinna svarer: «Femti».

Tidligere i april har en tredje mann blitt dømt for bestikkelser med tilknytning til den samme kvinna.

Alle de impliserte personene nekter straffskyld.

Den kvinnelige bankansatte ble dømt for bestikkelser, men straffen ble verken fengsel eller bot.

Ifølge retten lever hun under ordnede sosiale forhold og det er «ingen grunn til å anta at hun vil begå ny kriminalitet».

Tingretten tar også hensyn til at den dømte har blitt sagt opp fra jobben på grunn av sine lovbrudd, og idømmer derfor ikke dagbøter.

Malmö: Jurist Soheil Naderi dømt for bedrageri av eldre mennesker

Sverige: Hele samfunnet er infiltrert av kriminelle klaner

 

«Det viktigste er at tingretten deler synet på at dette er viktig å bekjempe», sier Thomas Forsberg, aktor ved Riksenheten mot korrupsjon, til SVT.

Selv om det ikke finnes bevis for at den bankansatte faktisk mottok penger i bytte mot å gi lån, ble hun dømt på grunnlag av de innspilte samtalene.

«Det finnes ikke noe bedre bevis enn å høre to personer diskutere bestikkelser. Hun har vist at hun er villig til å ta imot bestikkelser», kommenterer aktor Forsberg. «Det er nok å tilby en økonomisk fordel på høye beløp for at det skal være straffbart».

Kvinnas forsvarer Solveig Sörlien uttaler til SVT at de kommer til å anke dommen.

Kjøp «Klanen» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.