Israels statsminister Benjamin Netanyahu har i en video onsdag gått hardt ut mot amerikanske universiteter hvor pro-palestinske aktivister angriper jødiske studenter og lærere på campus, der de roper «død over jødene».

– Antisemittisk mobb har tatt over USAs ledende universiteter, fastslår den israelske statsministeren, som sier det pågår en antisemittisk bølge og kaller den forferdende.

Times of Israel siterer Netanyahu, som trekker en linje til nazistenes antisemittisme:

«Antisemittiske mobber har tatt over ledende universiteter. De oppfordrer til utslettelse av Israel, de angriper jødiske studenter, de angriper jødiske lærere. Dette minner om det som skjedde på tyske universiteter på 1930-tallet. Det er samvittighetsløst. Det må stoppes. Det må fordømmes utvetydig. Men det var ikke det som skjedde», anklager Netanyahu i en videouttalelse.

De verbale angrepene er også rettet mot USA:

«Når du lytter til dem, sier de ikke bare «Død over Israel» og «Død over jødene», men også «Død over Amerika», legger han til.

Netanyahu beklager økningen i antisemittiske hendelser i USA «mens Israel forsøker å forsvare seg mot folkemorderiske terrorister som gjemmer seg bak sivile.»

«Vi har sett i historien at antisemittiske angrep alltid har blitt innledet med sverting og bakvaskelse … Vi må stoppe antisemittismen», sier statsministeren.

Han avviser også anklager som rettes mot Israel i disse dager. Israel National News siterer:

«Vi ser denne eksponentielle økningen av antisemittisme i hele Amerika og i alle vestlige samfunn når Israel forsøker å forsvare seg mot folkemord-terrorister som gjemmer seg bak sivile. Likevel er det Israel som feilaktig blir beskyldt for folkemord, Israel som feilaktig blir beskyldt for utsulting og alle mulige krigsforbrytelser. Det hele er en eneste stor ærekrenkelse.»

Folk tror på de utroligste løgner om Israel, konkluderer Netanyahu.

Den israelske statsministerens uttalelse er et aldri så lite stikk til Biden-administrasjonen, som med den senere tidens tvetydighet overfor Israel manifesterer en betinget støtte til landet, men altså får beskjed om å feie for egen dør.

 

Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.