Film har falt fra toppen i kulturbransjens hierarki og er ikke lenger noe folk snakker om. Før gikk folk og så nye filmer, og de snakket om dem. Nå bryr de seg ikke lenger, sier Jerry Seinfeld, som debuterer som regissør på Netflix.

– Film er ikke lenger høydepunktet i det sosiale, kulturelle hierarkiet, slik det har vært i mesteparten av våre liv, sier Jerry Seinfeld til bladet GQ i forkant av premieren på komedien «Unfrosted» på Netflix 3. mai.

– Når en film hadde premiere, gikk alle og så den om den var bra. Vi diskuterte den, siterte replikker og scener vi likte. Nå er det som om vi går gjennom en brannslange med vann og prøver å se, sier Seinfeld, som hevder at forvirring og desorientering rår i underholdningsbransjen i dag.(NTB)

Dette samsvarer med fallende publikumstall for de store gallaene som deler ut priser, enten det er Oscar, Bafta eller Cannes. Interessen er synkende, men mediene vil ikke rette oppmerksomheten mot laber interesse, for det samme gjelder deres egen bransje.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.