14. april ble en 16 år gammel gutt skutt og drept i en skyteepisode i bydelen Navestad i Norrköping i Sverige. Nå spres en dødsliste med navn på syv unge mål.

Document skrev om drapet.

Tenåring skutt og drept i Norrköping

Sju ungdommer står på dødslisten, seks av dem går på samme ungdomsskole i Norrköping, ifølge NT. Det skal ikke være samme ungdomsskole som den avdøde gikk på.

Verken rektor, utdanningsdirektøren eller kommunens sikkerhetssjef dementerer opplysningene, men de er ordknappe om situasjonen.

– Vi har sett listen og ser alvorlig på dette, sier Helena Fridén, nestleder for lokalpolitiområdet i Norrköping, skriver Expressen.

Hun forteller at politiet jobber intensivt med denne listen og forsøker å identifisere den.

– Vi samarbeider med etterretningstjenesten, sier Helena Fridén.

Mange unge er bekymret for dødslisten, sier politiet. Dette er ikke første gang det sirkulerer en dødsliste i Norrköping. Det er i ferd med å bli en trend.

En dødsliste sirkulerte i Norrköping også i fjor. Listen inneholdt flere navn på personer fra Navestad/Hageby som skulle drepes.

– Generelt ser vi en trend med å legge ut lister for å skape uro. Det er en klar skremselsmetode der sosiale medier brukes til å formidle et budskap og skremme folk. Det er ikke usannsynlig at vi snart kommer til å se flere slike lister i Norrköping og Sverige, sier Fridén.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.