I forrige måned ble politiet satt inn for å beskytte statuen av Winston Churchill på Parliament Square i London mot en pro-palestinsk mobb. 

Som rabies i en hund

Islameksperten Raymond Ibrahim forklarer denne uviljen mot en avdød statsmann med at han i sin tid «var et ledende medlem av det hvite patriarkat og derfor iboende ond», men han trekker også en profetisk linje til Churchills bevingede sammenligning av muhammedanere og rabies-befengte hunder. 

– Heri ligger en viss ironi. Churchill hadde faktisk noen innsiktsfulle ting å si om religionen til mange av dem som idag angriper ham, skriver Ibrahim.

Storbritannia har i likhet med andre vestlige land, måttet lære på den harde måten hvilke sannheter Winston Churchill har fortalt oss, sier Ibrahim og åpner Churchills bok River War: An Account of the Reconquest of the Sudan og blar seg frem til følgende sitat:

En lammende religion

– Hvor forferdelige er ikke forbandelsene som muhammedanismen kaster over sine tilhengere! I tillegg til det fanatiske vanviddet som er like farlig for et menneske som rabies for en hund, kommer en fryktelig fatalistisk apati. Virkningen av dette er tydelig i mange land: Der vi finner profetens tilhengere hersker usunne vaner, sjuskete landbrukssystemer, trege handelsmetoder og usikker eiendom. At sensualiteten fornedres fratar livet dets ynde og raffinement, dets verdighet og hellighet. Det faktum at enhver kvinne efter muhammedansk lov er en manns absolutte eiendom som barn, hustru eller konkubine, gjør at slaveriets endelige avskaffelse må vente til islam er redusert til en ubetydelig religion. Den enkelte muslim kan ha fantastiske egenskaper, men religionens innflydelse lammer den sosiale utvikling hos des følgere. Det finnes ingen mere bakstreversk kraft i verden. Langt fra å være døende er muhammedanismen militant og misjonerende. Den har allerede spredd seg over hele Sentral-Afrika og skaper fryktløse krigere for hvert nytt steg den tar. Hadde det ikke vært for at kristendommen er beskyttet av videnskapen, ville det moderne Europas sivilisasjon falle som den gamle romerske sivilisasjon falt.

En dag blir du nødt til å kjempe

Ibrahim skriver videre at det er tvilsomt at Churchill noensinne kunne forestilt seg at Storbritannia og Europa frivillig ville overgi seg til islam, og siterer hva Churchill skrev om pasifisme i møte med voksende trusler; i dette tilfelle Hitler:

– Dersom du ikke vil kjempe for din rett når du lett kan vinne uten blodsutgytelse, hvis du ikke vil kjempe når din seier er sikker og ikke for dyr, kan du komme til det øyeblikk da du må kjempe med alle odds mot deg og med stor risiko for ikke å overleve. Det kan til og med bli en verre situasjon hvor du blir nødt til å kjempe uten håp om seier, for det er bedre å gå til grunne enn å leve som slave.

 

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.