Biden signerte en presidentordre i 2021 som gir føderale myndigheter makt til å bruke skattebetalernes penger for å mobilisere velgere. Republikanerne kritiserer presidentens plan om å betale studenter for å registrere velgere.

Visepresident Kamala Harris kunngjorde tirsdag at studenter vil kunne motta føderalt finansiert work study for å registrere velgere i forkant av 2024.

Harris offentliggjorde den nye politikken på X. Federal Work Study er et program som gir deltidsjobber for studenter med økonomiske behov, slik at de kan tjene penger for å betale utdanningsutgifter:

Vi har jobbet for å fremme valgdeltakelse blant studenter, sa Harris. For eksempel, under det føderale programmet tillater vi nå studenter å bli betalt for å registrere folk og for å være upartiske valgarbeidere.

Som vi vet, er dette viktig av flere grunner. En av dem er å engasjere våre unge ledere i denne prosessen og aktivere dem med hensyn til deres evne til å styrke våre samfunn.

Biden-administrasjonen kunngjorde også tirsdag at de vil bruke føderale etater til å fremme velgerregistrering, skriver Daily Caller. Noen av tiltakene inkluderer:

Sette opp skilter ved 6 000 kontorer for den nasjonale folketrygden (Social Security Administration) som fremmer Vote.gov – nettsiden som skal være en pålitelige kilde for stemmeinformasjon.

Helsedepartementet skal sende e-post med informasjon om velgerregistrering til personer som skaffer helseforsikring gjennom Affordable Care Act – Obama Care.

Plassere Vote.gov-skilting ved innganger og besøkssentre i nasjonalparker.

Republikanske lovgivere og andre konservative har uttrykt forargelse over at skattebetalernes dollar brukes til å betale studenter for å registrere velgere, skriver Newsweek.

Senator Bill Hagerty fra Tennessee skrev at Biden signerte presidentordre Executive Order 14019 som beordrer føderale myndigheter til å bruke skattebetalernes penger for å mobilisere (hans) velgere.

Stephen Miller har søkt informasjon under Freedom of Information Act, men Biden skjuler dem, skrev Hagerty.

Biden signerte EO 14019 i 2021, ikke lenge etter at han inntok Det hvite hus.

Jason Snead, administrerende direktør for det konservative Honest Elections Project, skrev at dette er nok et skritt Biden-administrasjonen tar for å betale folk til å stemme på dem.

Andre stilte imidlertid spørsmålstegn ved hvorfor konservative er opprørte over at flere velgere blir registrert for å stemme.

Nyere meningsmåling viste at en tredjedel av velgerne i alderen 18 til 34 år er usikre på hvem de vil stemme på ved valget i 2024, skriver Newsweek.

Det er enormt viktig for kandidater å nå ut til unge velgere. Ungdommer fra Generasjon Z, de som ble født mellom 1997 og 2012, utgjør over 40 millioner potensielle velgere, en femtedel av den totale velgermassen i 2024.

Sky News Australia rapporterer at USAs visepresident Kamala Harris har annonsert en plan for å øke velgernes rettigheter og tilgang. Visepresidenten snakket lenge om å kjempe tilbake mot lover sponset av republikanerne som velger-ID og bekreftelse av poststemmer.

Republikanerne i Huset støtter ikke tiltakene og sier de ønsker å beskytte valgintegriteten.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.