En menighet i Stavanger hadde vinduer som var skitne. Men renholdsselskapet nektet å vaske fordi de ville være religion- og livssynsnøytrale.

– Dette er merkelig. Det var jo bare snakk om en enkel vindusvask, sier Eli Dorthea Taunton, daglig leder i Hafrsfjord menighet.

Det var firmaet Ren Glede Renhold som takket nei til den enkle jobben. NRK Rogaland har fått se e-posten menigheten i Hafrsfjord mottok som svar på forespørsel om vask av vinduer.

– Det oppleves ganske merkelig at et kundeforhold med et profesjonelt firma ikke ble akseptert. Spesielt når vi ikke ba de være med på noen religiøse aktiviteter eller arrangement, sier Taunton.

Saken er rapportert inn til diskrimineringsnemda via kirkevergen i Stavanger Kirkelige Fellesråd, som meldte saken videre til KA, arbeidsgiverorganisjon for kirkelig virksomhet.

– Næringsdrivende kan ikke diskriminere kunder på bakgrunn av tro. Like lite som de kan diskriminere kunder på bakgrunn av kjønn, alder, legning, politisk ståsted eller annet, sier avdelingsdirektør og advokat Ingrid B. Tenfjord i KA.

Hafrsfjord menighet ligger i nærheten av åstedet hvor Norge angivelig ble samlet til ett rike, ved slaget i Hafrsfjord. Årstallet for slaget antas å være mellom årene 870 og 900.

Oppdatering:

Dette ser ikke ut til å dreie seg om innvandrere, men tilknytning til Jehovas vitner, selskapets leder var i alle fall tidligere tilknyttet, fant jeg i Aftenbladet etter et tips fra en leser.

Steffen Fiskå fra Storhaug går ukentlig fra dør til dør sammen med kona eller andre medlemmer i menigheten.

– Jeg trives veldig godt med å oppsøke folk på denne måten. Folk er vanligvis hyggelige, selv om de ikke alltid er innstilt på å snakke om troen sin, forteller Fiskå.

Saken er fra 2017 dog, så ting kan ha endret seg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.